KLEINE AARDBEVING, RATTEN, PASAR, VALENTIJSDAG!

Hallo lieve allemaal,

Even een kleine update vanuit Lombok. Vrijdagmiddag hebben wij voor het eerst een aardbeving gevoeld. Het was kort en niet heel hevig, maar het was toch wel een gek gevoel. Ik lag op bed en het bed ging opeens op en neer. Cynthia kwam meteen haar kamer af en vroeg of wij het ook hadden gevoeld. Jessie lag lekker te dutten dus zij had niks gemerkt. Het duurde denk ik ook niet langer dan 10 seconden. Blijkbaar is dat hier wel vaker, dus we zullen er maar aan moeten wennen, haha!

Vrijdagavond hebben wij een muizenval gezet, omdat we last hebben van ratten. Soms horen we ze boven ons plafond heel hard rennen, of lijkt het alsof ze aan het vechten zijn. Er heeft al iemand tussen het dak en ons plafond rattengif neergelegd. We hadden nu een lijmdoos in de keuken neergelegd met brood erop. Zaterdagochtend toen we opstonden dacht ik meteen aan de val, dus ik liet Cynthia eerst de keuken in lopen (gemeen he). En ja hoor, krijsen, er lag een rat in de val. Wij zijn alle drie echte helden en durfden de rat niet op te ruimen. Gelukkig waren er buren die ons kwamen redden van de hartstikke gevaarlijke rat :;| Terima kasih!!

IMG_1883

Na het ratten incident zijn we naar de lokale markt in Ampenan gegaan, dit was ook best een aparte ervaring. Er zitten veel mensen buiten op de grond en er is een heel oud vies gebouw dat vol zit met mensen die fruit, groente, rijst, aardappelen, vlees en vis verkopen. Als je naar boven kijkt stikt het van de spinnenwebben, jammie! Hier heb ik een halve kilo druiven gekocht, enak sekali (erg lekker). De rest van de dag hebben we niet veel gedaan omdat het regende. We zijn ’s avonds bij Mindie en Apip gaan eten met de twee andere studenten die inmiddels gearriveerd zijn. Zij studeren fysiotherapie en komen een project opzetten bij de stichting.

VanochtIMG_1896end zijn Jessie en ik vroeg opgestaan om op zoek te gaan naar een leuk valentijnscadeau voor Cynthia. Iemand die veel om haar geeft had aan mij gevraagd of ik haar namens hem wilde verrassen. Daar was ik natuurlijk wel voor in! In Mataram heb ik chocolade, een roosje en een hele grote teddybeer gekocht. Met de teddybeer op mijn schoot op de scooter weer naar huis gereden om Cynthia te verrassen. SURPRISE!! Harstikke romantisch! We hebben hierna snel onze bikini aangetrokken, want de zon scheen en we wilden onze kans om lekker aan het strand te liggen, voordat het misschien weer ging regenen niet missen! De hele dag lekker bij onze vaste strandtent Verve gelegen (Bedankt voor de tip Mieke). Ze hebben hier echt heel lekker eten en lekkere sapjes. De prijzen liggen wel wat hoger voor Indonesische begrippen, maar omdat we elk weekend komen en de manager weet dat wij maar arme studentjes zijn krijgen we flinke korting. oleee

IMG_1911

Ik ben trouwens mijn pinpas kwijt, heel erg slim. Ik heb hem volgens mij ergens heel erg goed verstopt, zo goed dat ik hem zelf niet meer kan vinden. Cynthia wilde in haar portemonnee kijken of zij hem misschien had, maar toen kwam ze er meteen achter dat ze haar eigen pinpas ook kwijt is, super handig. Ik wacht nog even af of ik hem nog ergens tegen kom, anders heb ik hem waarschijnlijk in de pinautomaat laten zitten, oeps! Hier komt namelijk het geld eerst eruit en dan pas je pinpas. Als ik hem niet meer tegenkom dan bestel ik een nieuwe, dan mag jij die voor mij meenemen in als je deze kant op komt lieve Romy, dankuuuu!

Het is hier nu 20.30 dus ik ga mij nu lekker douchen, nog even facetimen met Shen en dan op tijd naar bed, morgen moet ik weer om half 8 op stage zijn.

Selamat malam!

 

9 reacties op “KLEINE AARDBEVING, RATTEN, PASAR, VALENTIJSDAG!

  1. Hati 2 dng ratta ,Kallau beli buah di pasar cuci Dulu dauja Nandi sakit purut Salam Dari annette

    • Dank u wel lieve Anette, ik ben voorzichtig en ik doe het fruit goed wassen met schoon water, als u dat bedoeld haha. xx

  2. Hahaha flapdrol ben je ook hé! Wat een leuk verhaal weer, wij ‘genieten’ hier in Venlo (regen) met je mee. Dikke kus van ons!

Reacties zijn gesloten.