STAGE BIJ STICHTING LOMBOKCARE

Wie ben ik en waarom heb ik voor deze stage gekozen?Visual17

Zoals jullie mij misschien wel kennen ben ik een spontane, behulpzame meid met een creatieve en open geest. Ik ben leergierig, maar ik wil ook graag doorgeven wat ik geleerd heb van mijn studie, praktijkervaringen, maar ook van mijn eigen levenservaringen. Ik ben opgevoed door mijn moeder, een warme en liefdevolle vrouw met een hart voor kinderen en eigenlijk alle doelgroepen met speciale behoeftes. Dit heeft zij zonder enige twijfel aan mij doorgegeven. Mijn liefde voor kinderen en de connectie die ik makkelijk met ze maak, maar ook mijn passie voor reizen en extra hulp bieden in landen waar ze mijn hulp nog meer kunnen gebruiken, heeft mij gebracht naar deze stage. Stichting Lombok Care, een stichting die zich inzet voor kinderen met een lichamelijke of meervoudige beperking. Ik weet dat ik hier mijn hart en mijn motivatie volledig in kan zetten en ik vind dat een erg belangrijk punt bij het vinden van een goede praktijkleerplek voor het derde jaar.

Ik ben bij deze stichting terecht gekomen via Mindie, die een stagebemiddelingsbureau heeft in Lombok en tevens ook de oprichter is van deze stichting. Ze heeft mij de keuze gegeven om stage te lopen bij een counseling afdeling van een school of op de stichting. Deze keuze was voor mij snel gemaakt, omdat ik al 4 jaar stage heb gelopen als onderwijsassistent op verschillende scholen, wilde ik nu graag een andere uitdaging. Ik voel me vereerd dat ik een onderdeel mag zijn in het positief beĆÆnvloeden van de ontwikkeling van deze kinderen. In veel landen waaronder ook in IndonesiĆ«, worden kinderen met beperkingen nog vaak weggestopt en is er sprake van schaamtegevoel bij de ouders. Ik vind het daarom erg mooi dat er stichtingen zoals deze bestaan en dat ik hier leren mag, mezelf ga ontwikkelen als maatschappelijk werkster en een steentje bij kan dragen aan de ontwikkeling van de kinderen, maar ook aan de ontwikkeling van de organisatie.Visual15Stichting Lombok Care heeft vanaf heden een project dat centraal staat: REadycation. R staat voor rehabilitatie en E voor educatie. Dit is een project dat zich focust op rehabilitatie en educatie voor kinderen met een lichamelijke of meervoudige beperking. Daarnaast steunt de stichting ook andere projecten of (lokale) stichtingen die hulp behoeven op het gebied van educatie, gezondheid of facilitaire voorzieningen. Lombok care streeft ook naar bewustwording van armoede problematiek in ontwikkelingslanden. De stichting is hierdoor gericht op verschillende doelgroepen, maar focust zich momenteel vooral op kinderen met een beperking, kinderen zijn de toekomst!

Vorige week ben ik begonnen met stage te lopen op de stichting, hierover zal ik binnenkort een verhaaltje en wat foto’s plaatsen!

Lombok Care

6 reacties op “STAGE BIJ STICHTING LOMBOKCARE

  1. Hey Dauja, ik vind het superleuk dat ik zo kan volgen hoe het daar met je gaat! Heel veel succes daar en ik hoop dat je buikpijn snel helemaal over is! Groetjes Merel

  2. Ja leuk dit, dan kan iedereen het bijhouden en hoef je niet aan iedereen apart verslag te doen. Je Nederlandse taal moet je ook bijhouden trouwens.
    Succes en de groetjes aan Abeng en de rest.

    • Haha dankjewel pap, dat klopt, mijn Nederlandse schrijftaal is niet altijd even correct! Ik ga er op letten hihiiiii

Reacties zijn gesloten.