ZELF NU OOK FYSIOTHERAPIE

Vanaf vandaag krijg ook ik therapie bij stichting Lombok Care. Ik heb Kun verteld dat ik dagelijks veel last heb van mijn rug, door mijn beenlengte verschil en de ziekte van Bechterew. Ze bood me direct aan om elke dag samen een aantal oefeningen te doen. Ze kon inderdaad meteen zien dat mijn benen een lengteverschil hebben van bijna 1 centimeter. Ze is begonnen met  het rekken en strekken van de spieren in mijn benen en rug. Daarna heeft ze me nog een aantal oefeningen laten zien die ik thuis ook kan doen. Ideaal!

Terima kasih banyak Kun!

Image

Voor degene die niet weten wat de ziekte van Bechterew is, hier een kort stukje uitleg:

Ankyloserende spondylitis (de ziekte van Bechterew) is de bekendste vorm van axiale spondyloartritis. Axiale spondyloartritis is een verzamelnaam voor reumatische aandoeningen waarbij ontstekingen aanwezig zijn in het bekken en de wervelkolom. De ontstekingen veroorzaken chronische pijn en stijfheid, vooral rond de heupen, de bilstreek en laag in de rug. Ook andere delen van het lichaam kunnen betrokken zijn, zoals gewrichten in de armen of benen, de pezen, maar ook de ogen, de darmen en de huid. Regelmatig bewegen en medicijnen kunnen helpen de klachten te verminderen.

Fijn weekend allemaal en een fijne carnaval! :)
Wij hebben een lang weekend, omdat het maandag Chinees Nieuwjaar is heeft iedereen vrij! Hopen op lekker weer, zodat we lekker kunnen gaan zonnen, mijn kleurtje is namelijk alweer helemaal verdwenen :(

 

6 reacties op “ZELF NU OOK FYSIOTHERAPIE

  1. Zo heb weer wat bijgeleerd! Succes met de therapie hoop dat het wat helpt tegen de pijn want medicijnen slikken is ook niks

  2. Respect meid ! Nu snap ik ook de reactie laatst op mijn reuma geschreven Sterkte meid..

  3. Woow nice therapy,, may be someone physiotherapy ula or kun,, or Bibi dauja, can practice on me,,,, haha
    Get well soon dauja

Reacties zijn gesloten.