GILI AIR FESTIVAL

Donderdag las ik op facebook over Gili Air Festival, een 3 daags deephouse/techno festival op Gili Air met DJ’s van over de hele wereld. Vrijdag hadden we een vrije dag en dus lang weekend. Jessie en ik hebben besloten om gewoon te gaan, we hadden twee 3-daagse kaartjes gekocht en een bungalow aan het strand geboekt voor een nacht, omdat we nog niet wisten hoelang we wilde blijven! Cynthia wilde thuis blijven, omdat haar been net herstellende was en ze het niet te veel willen belasten, super jammer!11703302_977247042312998_700997275871537212_o

Vrijdag zijn we rond 12 uur vertrokken op de scooter naar Bangsal, hier moesten we ongeveer een half uur wachten op de boot. Het gaat namelijk zo dat er 35 mensen een kaartje moeten kopen en dan pas vertrekt de boot. Wij waren de 5de en 6de die een kaartje hadden gekocht. Eenmaal in Gili Air aangekomen hebben we onze festival kaartjes ingewisseld voor een bandje en zijn we naar onze bungalow gelopen. Dit duurde ongeveer 20 minuten, in de volle zon, door het zand “heerlijk”. Aangekomen bij de Bunga Bungalows vertelde Edi (een van de jongens die hier werkt) ons dat ze vol zaten en dat ze waren vergeten de boekingen op Agoda te sluiten. Hebben wij weer hoor, daar zaten we dan, wat nu? Edi heeft geprobeerd om iets anders voor ons te boeken maar echt alles zat vol vanwege het festival. Hij bood ons aan om op het strand te slapen, “you can sleep at the beach with us, we do it all the time, you will love it”. Ik heb altijd al eens buiten willen slapen dus ik dacht waarom niet. Ik wist nog niet helemaal wat me te wachten stond maarja, prima, doen we! Twee Duitse meisjes zeiden dat we hun kamer konden gebruiken om te douchen of om even te rusten als zij er niet waren dus we konden in ieder geval een lekkere WARME douche nemen! Er waren maar 3 bungalows in totaal dus niet veel mensen, maar er was aan het strand ook een restaurant/bar waar veel mensen kwamen eten of gezellig kwamen drinken. De mensen die in de bungalows sliepen hadden allemaal hun verblijf verlengd, omdat ze het zo gezellig vonden. Die twee meisjes waren er al 3 weken. Na een tijdje begrepen we ook wel waarom. De sfeer op Gili Air is heel erg relaxed, de mensen zijn erg vriendelijk en het personeel van de bungalows waren ook echt lachen!

Na al het geregel hebben we ons even gedoucht en zijn we bij Mowi’s gaan eten. Een stelletje die in Bunga Bungalows verbleven zeiden dat ze daar de lekkerste tonijn burger hadden die ze ooit hadden gegeten, dus die wilde ik natuurlijk ook wel even proberen. Het eten was er inderdaad heel erg lekker en dat was ook wel te merken, want het was er super druk. Daarna zijn Jessie en ik naar het festival gegaan. Hier hadden we wat mensen ontmoet en is Jessie is samen hun naar de gall en gall van Gili Air gelopen haha. Ze hadden namelijk niet veel keus qua drinken op het festival en het was echt belachelijk duur! Ik had gelukkig mijn Malibu al mee naar binnen gesmokkeld. Na een tijdje kwamen we het personeel en de gasten van Bunga Bungalows tegen. We hebben echt de hele avond staan dansen en het was echt gezellig. Toen we terug bij de bungalows waren hebben we op het strand gezeten met een kampvuur en Heru die gitaar speelde.10330405_10209370572851046_2614290981256343711_n De muziek en de sfeer op het festival was leuk, maar hier hou ik ook echt van. Lekker op het strand naar de sterren kijken, een vuurtje en een gitaar erbij, gezellig kletsen en zingen met z’n allen. Rond 5 uur zijn we in ons mooie bedje gaan liggen, zie rechts de foto haha. Het was een soort bank van bamboe waar Edi allemaal kussens op had gelegd. Iedereen viel al in slaap en ik heb nog even gelachen om dronken mensen die voorbij kwamen en genoten het geluid van de zee. Rond 7 uur werd ik alweer wakker doordat het licht was en Heru het zand aan ’t harken was. We hebben wat ontbeten en verder lekker relax onze ochtend doorgebracht op het strand.

Rond de middag heb ik Jessie overgehaald om nog een nachtje te blijven. We hadden toch tickets voor 3 dagen en we konden gewoon weer op het strand slapen. Jessie zag dat alleen niet zo zitten dus heb ik geregeld dat zij bij een Fins meisje op de kamer mocht, zij was net aangekomen en ze was alleen, dus ze vond het prima. Het verbaast me soms echt wat voor lieve en open mensen ik hier tegen kom. Zo relax, geen gezeik, gewoon lekker makkelijk. Gesprekken die je met de meeste mensen voert gaan niet over koetjes en kalfjes, ze zijn echt geïnteresseerd in je. Dat is af en toe wel fijn, om gewoon eens met iemand te praten die jou eigenlijk helemaal niet kent en niet oordeelt.  ’s Avonds heb ik nog een powernap gehouden van een uur in een van de Bungalows en daarna hebben we met iedereen aan de bar gezeten bij Bunga Bungalows. Toen Heru en Edi de bar hadden gesloten om 10 uur zijn we met z’n alle naar het festival gelopen. Jessie en ik waren de enige met bandjes dus de rest moest binnen glippen, wat eigenlijk best makkelijk ging. Iedereen was na een tijdje best moe dus toen zijn we weer terug gelopen naar de Bungalows waar ik als ik blok op het strand in slaap ben gevallen. De volgende dag helemaal brak en super moe terug naar Lombok gegaan. Dit was echt een van die weekenden die ik nooit zal vergeten.

 

6 reacties op “GILI AIR FESTIVAL

  1. Supergezellig. Gitaartje, leuke mensen en gezelligheid. Kei tof voor jou. Geniet er maar lekker van. Dikke knuffel…….Frank.

  2. Wat leuk allemaal wat je meemaakt! Geniet er maar lekker van! Tegelse groetjes van Pat’nYan

    • Wat een leuke ervaring! Veel plezier daar.
      Groetjes uit Breda

Reacties zijn gesloten.