WEEKEND!

Vrijdagvond zijn we naar het Epicentrum Mall geweest, waar we eerst hebben gekeken voor een camera. Ik heb namelijk de Canon EOS 100D op het oog, maar ik wilde even kijken hoe groot en zwaar die precies is. Als ik besluit hem te kopen, dan kan Jessie haar vriend die waarschijnlijk voor mij halen in Nederland, hij komt namelijk begin april deze kant op. Na het window shoppen zijn welekker pasta gaan eten en naar de film Gods of Egypt geweest met collega’s van de stichting. Ik vond het een spannende film, maar ,b] Jessie en Cynthia vonden er niet veel aan, ze vonden het allemaal te nep. Ik zat wel helemaal in de film en mijn collega’s ook haha.

DSCN2862

Gisteren zijn wij om 9 uur naar Abeng gereden (de eigenaar van een tour office in Senggigi en inmiddels een vriend van ons). Hier hebben wij gewacht op een pas getrouwd stel uit Maleisië en zijn we samen op een bootje naar de 3 gili’s geweest. Dit zijn 3 eilandjes niet ver van Lombok af. Ondertussen zijn we op verschillende plekken gestopt om te snorkelen. Normaal gesproken ben ik best paniekerig in het water maar sinds ik hier ben, vind ik snorkelen erg leuk. De eerste keer toen ik met Rowin en Rico was gaan snorkelen zagen wij al een schildpad, maar die zwom erg diep. Gister hebben wij ook een schildpad gezien die dichterbij zwom, dus heb ik er een tijdje boven gezwommen. Dat was heel mooi en bijzonder!

DCIM101GOPROGOPR0528.

Na het snorkelen hebben wij gegeten op Gili Air en lekker uitgerust aan het strand. Ik heb vaak van die momenten dat ik om me heen kijk en denk, wauw ik ben echt hier.. Heel gek misschien, maar soms is dat besef er gewoon niet. De mensen die bij ons waren uit Maleisie zijn heel vriendelijk, zij zijn travel agents uit Kuala Lumpur. In juni is mijn plan om 3 weken door Maleisië te reizen, dus zij hebben me al veel tips gegeven en als zij vrij zijn wanneer ik in Kuala Lumpur ben, gaan ze mij het een en ander laten zien, super lief!

 

IMG_2499Vandaag zijn wij met hetzelfde gezelschap naar de watervallen Sendang Gile in Senaru geweest. Hier was ik al met papa geweest, maar alleen naar de eerste waterval. Voor de tweede waterval moet je een heel eind lopen, over zand, stenen en door water. Ik als kleinste fanatiekeling natuurlijk weer voorop. Ik kan hier ook echt van genieten, lekker wandelen door de prachtige natuur, de geluiden van alle dieren die je hoort, onverwacht aapjes tegen komen, een aap die uit een boom naar beneden plast, bijna over Cynthia heen haha! Eenmaal bij de waterval aangekomen was het water erg koud, maar we zijn er toch wel even in geweest. Echt prachtig gewoon, ik heb er geen andere woorden voor. Je zult het toch met je eigen ogen moeten zien, want een foto laat je niet voelen hoe het werkelijk is. De geur van de natuur, het spetterende water, de energie van alle mensen die er rondlopen, heerlijk!

Ik probeer wat meer van de momenten die ik heb te genieten. Ik geniet echt wel, maar toch… voor ik het weet ben ik weer terug in Nederland. Ik denk tijdens het zonnen of tijdens een wandeling wel na over veel dingen, wat wil ik nou met de rest van mijn leven gaan doen? Reizen is zeker iets wat ik het liefst fulltime doe! Ik wil het liefst de hele wereld zien en hier en daar wat vrijwilligerswerk doen. Als ik terugkom ga ik mijn best doen om af te studeren, werken, sparen en dan ben ik hopelijk weer zo weg uit Nederland!
Maar nu is nu en later komt later wel, hè Arneau? :)

Morgen begint stage weer, ik heb al weer zin om alle lieve kinderen te zien en mijn collega’s, waar ik fijn contact mee heb. Woensdag 9 maart is een vrije dag, vanwege Hindoe dag van de stilte. Mama zou 56 worden op 9 maart… Ik denk super veel aan haar en ik mis haar elke dag. Soms heb ik het wel even moeilijk, ik zou graag willen dat ze mij hier kon komen opzoeken en dat ik haar Lombok en mijn stage kon laten zien, maar helaas. Gelukkig heb ik lieve huisgenootjes waar ik terecht kan en praat ik veel met Shannon over onze mama’s, hier heb ik echt heel veel aan, dankjewel lieverd!! <3

Nou het begint zo wel meer op mijn persoonlijke dagboek te lijken dus ik sluit maar af, volgende keer zal ik weer wat meer vertellen over stage!

Heel veel liefs!!

 

20 reacties op “WEEKEND!

 1. Mooi Dauja hoe je jou ervaringen beschrijft. Ik geniet van jou fantastische verhalen. Bedankt nog en heel veel plezier daar

 2. Kanjer,
  Geweldig om weer even van je verhaal te mogen genieten op mijn vrije avond. Heel herkenbaar wat je schrijft over het water. Zelf ben ik ook erg paniekerig op/in het water, maar in Indonesie voelde het zo goed! Ook ik ben, ondanks mijn angst voor water, daar gaan snorkelen, wat een fantastische ervaring was. Het is heel anders dan hier..grappig dat jij dat ook merkt!
  Logisch dat je momenten hebt waar je even kan stil staan bij je toekomst of om over dingen na te denken, maar idd nu is nu en geniet daar van, want het is zo voorbij!
  Ik wens je voor woensdag heel veel sterkte toe, waarschijnlijk met een lach en een traan, maar laat het vooral een prachtige dag worden met veel zonneschijn.

  Bedankt voor het delen van je wederom mooie ervaringen! X

  • Wat ben je toch een lieverd!
   Gek he van dat snorkelen, maar dat zal vast komen door de rust en kalmte hier! Lief dat je de tijd neemt om mijn verhaaltjes te lezen en heel erg veel succes met je nieuwe baan, super tof!!

   Dankjewel mop, xxx

 3. Heel leuk dat je weer naar de watervallen bent geweest, was beter weer deze keer.
  Pim heeft ook de 100D maar moet je wel even mee uitkijken want er zijn verschillende uitvoeringen ( de body is hetzelfde maar de lenzen niet ) .
  Snorkelen altijd leuk en zeker daar met dat heldere water dan hoef je er bijna niet voor in om iets te zien.
  O en je kunt je meubels vast op internet zetten om de wereldreis te bekostigen, maak ik de garage wel verder leeg.
  Geniet ervan en suc6 met de stage / studie. xxx

  • Haha pap, dat is misschien nog eens een ideetje. Heb je wat te doen als je terug in NL bent! Dankjewel papa xxxx

 4. mooi dau! Lieve Angele zou super super trots op je zijn!
  (zit als een klein kind met tranen in mijn ogen achter de computer)

  geniet geniet geniet! and keep up the good work

  • Ahhhhhh lieverd!!!! <3
   doe jij maar 'n beetje sparen en kom gauw deze kant op!
   Hele dikke knuffel en ook aan mam
   xxx

 5. Lieve schat. Je zit echt in een prachtige omgeving en ik weet zeker dat je mamma ook vaker bij je is. Zij is supertrots op jou en wil je toch het een en ander laten zien. Geniet van het moment. Nederland is ver weg en daar hoef je nu dus niet mee bezig te zijn. Leef maar lekker in het hier en nu en geniet van al het mooie om je heen. Veel liefs……………….

 6. Mooi verhaal schat! Wat ben je toch een kanjer!! Nu al trots op je xxxx

 7. Hoi Dauja,
  Leuk te lezen en ook fijn dat jullie drietjes het zo gezellig hebben met elkaar, in het huis en daarbuiten :)

 8. weer een leuke verhaal!! ga zo door schattie en geniet inderdaad van ELK moment (wij genieten mee) xx

 9. mooi ! loveyou schatteke geniet ervan.. ik geniet met je mee als ik dit leess <3 loveu

 10. Mooi verhaal weer lieverd!! Ben echt trots op jou. Niet teveel overdenken en lekker genieten van wat je nu allemaal doet!! You can do it honey xoxo

Reacties zijn gesloten.