AAN DE SLAG NA EEN LANGE VAKANTIE – BEDANKT VOOR ALLE DONATIES

Maandag 18 juli heb ik mijn gezicht weer laten zien bij stichting Lombok Care na een vakantie van bijna 4 weken. Ik had mijn lieve collega’s gemist, Bibi’s heerlijke eten en last but not least, de knappe koppies van de kinderen! Deze week was er alleen fysiotherapie en logopedie, dus de kinderen van school hebben nog een weekje vrij. De leerkrachten van de school waren de hele week naar een andere plaats in Lombok om een workshop te volgen. Het was dus heel erg rustig op stage. Ik moest wel weer even wennen aan het ritme en aan het idee dat ik weer aan de slag moest, want na zo’n lange vakantie moet je er toch weer even inkomen.

Mijn collega Kun kwam met het goede nieuws dat haar vriend uit Java die orthopeed is, binnenkort langs komt om opmetingen te doen bij de kinderen voor de individuele hulpmiddelen die zij nodig hebben. Ik wil nogmaals iedereen hartstikke bedanken voor alle donaties!! <3 Inmiddels hebben wij samen meer dan 400 euro ingezameld. Voor dat geld zijn er tools gekocht die nodig zijn bij de logopedie, maar ook een heleboel materialen voor de kinderen op school. Denk hierbij aan telramen, instrumenten voor muziekles, boeken, schrijfmaterialen en nog veel meer. Dankzij jullie kunnen de kinderen nu op een gevarieerde en speelse manier les krijgen. Iets wat deze kinderen zeker nodig hebben! Voor de fysiotherapie hebben wij tape, zandzakken en andere ondersteuningsmiddelen besteld om een optimale therapie voor de kinderen te verzorgen. Momenteel ben ik samen met de fysiotherapeuten bezig om te kijken naar de benodigdheden van de individuele kinderen. Er zijn namelijk veel kinderen die orthopedische schoenen nodig hebben, sommige die een korset nodig hebben en Alma, een dame in het bijzonder die een knie/enkel brace nodig zal hebben om zelfstandig te kunnen lopen. Een paar orthopedische schoenen kosten omgerekend gemiddeld 45 euro, een korset rond de 25 euro en de knie/enkel brace voor Alma ongeveer 200 euro. Voor Alma hebben wij al een donatie van 100 euro ontvangen, super! We willen graag dat de ouders van deze kinderen verantwoordelijkheid tonen, daarom hebben wij samen besloten om de ouders zelf een bijdrage te laten geven voor hetgeen dat hun kind nodig heeft. Dit kan in de meeste gevallen niet veel zijn, daarom zijn wij heel erg blij met jullie bijdrage! Binnenkort komt er dus een orthopeed uit Java om alles op te meten bij de kinderen en dan worden deze hulpmiddelen besteld. Dankzij vrienden en familie van Manon & Elise die hier hun minor hebben gevolgd voor de opleiding fysiotherapie hebben wij ook nog geld ontvangen voor de kinderen van stichting Lombok Care. Wanneer alle materialen en hulpmiddelen binnen zijn zal ik hier een filmpje van maken, zodat jullie kunnen zien waar jullie geld terecht is gekomen en jullie de stralende gezichten van deze kinderen kunnen zien!
Much love for all of you who care about these strong, kind and grateful kids!  <3

Visual15

Cynthia en Jessie vliegen vanavond terug naar Nederland na een super tijd gehad te hebben hier in Lombok. 5 maanden lang hebben wij met z’n drieën een huis gedeeld, hebben we elkaar beter leren kennen en veel gelachen samen dus ik vind het erg jammer dat ze al naar huis moeten. Nu zal ik veel meer tijd alleen door gaan brengen, maar dit is misschien ook wel goed voor mij! Ik kan niet meer een, twee drie iemands kamer binnen lopen als er iets is en ik kan ook niet meer wegrennen voor gevoelens of gedachtes door afleiding te zoeken bij de meiden. Ik ben nu inmiddels een weekje alleen thuis en het is erg stil zonder hen. Gelukkig houden de ratten in de keuken mij nog elke avond gezelschap. Dit weekend ben ik niet veel van plan, ik hoop dat het een beetje fijn weer is zodat ik nog even aan het strand kan liggen en ik zal nog bij Ellen op bezoek gaan want die heb ik dus ook al een hele tijd niet gezien vanwege mijn vakantie. Volgende week zal ik op stage echt aan de slag moeten met mijn opdrachten voor mijn studie, maar om mezelf er toe te zetten is af en toe nog lastig..

Fijn weekend allemaal! <3

 

3 reacties op “AAN DE SLAG NA EEN LANGE VAKANTIE – BEDANKT VOOR ALLE DONATIES

Reacties zijn gesloten.