FROM LOMBOK TO VIETNAM

Daar ging ik dan, totaal niet voorbereid, mijn spullen op dezelfde dag pas bij elkaar gepakt en de ritsen van mijn backpack sloten pas toen de taxi chauffeur al voor de deur stond. Mijn eerste avontuur alleen. Ik heb wel al vaker alleen gevlogen, maar dit is toch anders. Nu ga ik echt helemaal alleen naar een land waar ik nog veel te weinig van weet en waar niemand mij komt ophalen van het vliegveld. Toen ik de taxi instapte voelde ik wel wat zenuwen, maar dat kwam denk ik meer omdat ik bang was dat ik iets was vergeten. Eenmaal op Lombok airport ging alles vanzelf, want voor ik het wist was ik alweer in Kuala Lumpur. Ik kwam hier om 23.00 uur aan en vloog pas om 6.30 door naar Hanoi. Ik heb toen een paar uurtjes in het container capsule hostel geslapen. Een lekker schoon bed met heerlijke kussens waar ik even mijn ogen kon sluiten. Om 5 uur stond ik alweer bij de incheckbalie om mijn backpack af te geven en vloog ik door naar Hanoi.

HANOI
Aangekomen in Hanoi ben ik in de bus gestapt en daarna heb ik nog een stukje gelopen tot het hostel waar ik verbleef. Het hostel is super modern en heeft chille ruimtes waar je spelletjes kunt doen, biljarten en tafelvoetballen. Ook is er een ruimte waar je rustig met je laptop kunt zitten of een boek kunt lezen. Aangezien ik nog aan mijn verslag moet werken is dat wel fijn. Hanoi is een erg drukke stad, waar ik me al vies voel als ik de deur van het Hostel uit loop. De eerste dag dacht ik veel aan Lombok, hoe lekker rustig het daar is en hoe vriendelijk de mensen zijn. Hier in Hanoi trekken de locals zich niet veel van je aan, wat af en toe ook wel prima is. Aan het eten in Lombok heb ik ook veel gedacht, want dat mis ik nu al. De eerste dag had ik in de middag wat loempia’s op en ’s avonds een chicken noodle soup op de hoek van de straat. Het eten met stokjes ging mij nog niet zo goed af dus ik werd eerst even uitgelachen en daarna kreeg ik hulp van een vriendelijke jongen. Na even oefenen kreeg ik eindelijk mijn soep op. Het smaakte prima en dat voor maar 1 euro.

Via Instagram was ik terecht gekomen bij Hanoi Ebuddies, dit is een vrijwillige organisatie waarin Vietnamese jongeren toeristen rondleiden om hun Engelse taal te verbeteren. In contact komen met lokale bevolking vind ik geweldig en op deze manier doe je ook iets voor hun terug. Win-win situatie dus. De volgende ochtend ben ik samen met Jacolien, een hele gezellige jongedame die ik in het hostel heb leren kennen en met Mai Phuong naar Hoa La prison gegaan. Ik vond het erg interessant, want ik wist nog niet veel over de geschiedenis van Vietnam, wel erg heftig. Daarna heb ik voor het eerst echt lekker gegeten, tofu met tomatensaus en rice noodles die je in een soort soep dipt en dan op eet. Ik ben de naam vergeten, want het is best lastig die Vietnamese taal. Nadat ik ‘s middags even aan mijn verslag had gewerkt heb ik een heerlijke yoghurt aardbei shake gedronken, die heb je in Lombok dan weer niet. Toen ik wilde afrekenen gaf ik per ongeluk 305.000 Vietnamese Dong in plaats van 35.000. Het vrouwtje was gelukkig super eerlijk en vriendelijk en wees mij erop dat het veel te veel was. Super toch? Ik hoor namelijk wel vaker verhalen dat er gebruik van wordt gemaakt, niet alleen in Vietnam, ook in Indonesië.

In Hanoi heb je heel veel straatjes waar ze alleen maar hetzelfde verkopen. Schoenenstraat, snoepstraat en nog veel meer. Deze straat lag dus vol met plakband, in alle kleuren en maten. Ik voelde me hier natuurlijk helemaal thuis!

IMG_4424

Vandaag heb ik 8 uur in de bus gezeten om in Ha Giang te komen, waar ik volgende keer meer over zal vertellen! :)

5 reacties op “FROM LOMBOK TO VIETNAM

 1. Hallo Dauja…Heerlijk voor jouw ,weer een nieuw avontuur…Geniet er van..!!!
  Die plankband…. hihihi…En je hebt al weer mensen ontmoet..geweldig….

  Veel plezier en tot snel weer.xxx

 2. Heerlijk verhaaltje weer! Op naar een nieuw avontuur, ik kan niet wachten op al je verhalen!! Lieffie geniet van je geweldige reis in Vietnam! ❤️Je bent een topper xxx Mis you!

 3. Sies amuseer je!

  Hahahahaha jij in een plakbandstraat?! Geweldig!!

  Liefs en tot gauw

Reacties zijn gesloten.