HA GIANG MOTORBIKE LOOP

Ha Giang is een provincie in het noorden van Vietnam, vlak bij de grens van China. Hier ben ik samen met Jacolien vanuit Hanoi naartoe gegaan met de bus, meest chille bus waar ik ooit in heb gelegen. Het was wel een erg lange busreis, na 8 uur reizen kwamen we aan in het hostel en die avond heb ik niet veel meer gedaan dan gegeten en met wat Vietnamese kinderen gekletst die Engels wilde oefenen.

De volgende dag hebben we een semiautomatische motor gehuurd. Dat is een motor zonder koppelingshendel, waarbij je alleen hoeft te schakelen. Perfect voor mij om mee beginnen dacht ik, want ik heb nog nooit op een motor gereden. ’S Morgens eerst even geoefend en ik had gelukkig snel door hoe de motor werkte, dus zijn we naar onze eerste bestemming gereden. Ik heb echt mijn ogen uitgekeken en genoten van de natuur waar we doorheen reden. Alle locals die je tegenkomt zwaaien vriendelijk naar je, waardoor ik ook elke keer weer een glimlach op mijn gezicht kreeg. Na ongeveer 5 uurtjes rijden met wat tussenstops zijn we aangekomen bij het hostel, Du Gia backpacker hostel. Het enige hostel in deze buurt. Voor iedereen die ooit naar Vietnam gaat, ga minimaal een nachtje in dit hostel slapen. Het is in een super klein dorpje waar iedereen je vriendelijk ontvangt. We kregen direct een warm welkom in het hostel met een kan thee en tros bananen. Ik heb nog even door het dorp gelopen en wat foto’s gemaakt waarna we met alle gasten van het hostel gingen dineren. De mensen van het hostel hadden heerlijk eten voor ons gemaakt, waardoor ik nu wel terugkom op het feit dat ik gezegd heb dat ik het Vietnamees eten niet zo lekker vind. Het is heerlijk! Daarna hebben we nog gezellig met z’n alle gedronken en ben ik voor mijn doen laat naar bed geweest, haha.

IMG_4427

De volgende ochtend heb ik nog even een wandeling gemaakt tussen de bergen. Ik kwam een vrouw tegen met een varken, wat ik grappig vond om te zien en ik genoot van de aangename temperatuur en het geluid van de bel die om de nek van de waterbuffel hangt. Daarna zijn we vertrokken naar Meo Vac, onze volgende bestemming van de route door de bergen. Je kunt de route in 2 a 3 dagen doen, maar we willen lekker rustig aan doen en genieten, dus we doen er 4 dagen over. De weg naar Meo Vac was nog mooier dan de eerste dag, de rotsen hebben verschillende kleuren en we zien een heleboel rijstvelden. Tussendoor hebben we nog even een een klein dorpje gegeten, wat weer erg lekker was. Ik begin steeds meer te genieten van het eten hier, vooral van de rijstgerechten natuurlijk! Aangekomen in Meo Vac, een klein stadje dat erg tegenviel na onze super ervaring bij Du Gia, hebben we nog wat gegeten en gehangen in de hotelkamer, hostels kennen ze hier namelijk niet!

IMG_4526

De derde dag begon al goed, het regende. Toch zijn we voor 9 uur vertrokken naar Dong Van via de Ma Pi Leng Pass. Het was erg mistig, maar de weg was evengoed super mooi om te rijden. Ik vind dat het namelijk wel wat heeft, die mist. Het was maar een uurtje rijden tot Dong Van, waar we even wat thee hadden gedronken, want het was ijskoud. Daarna zijn we doorgereden naar Lung Cu, dit ligt aan de grens van China, waar we een korte wandeling hebben gemaakt. Al gauw zijn we vertrokken naar Yen Minh, door de regen en de kou. Mijn handen waren echt heel erg koud, maar ondanks de regen en de mist heb ik nog steeds erg genoten van de rit. Wat mindere dagen horen er ook bij. Eenmaal aangekomen in Yen Minh heb ik afscheid genomen van Jacolien, want die bleef daar een nachtje slapen. Ik ben nog anderhalf uur doorgereden naar een andere plek, zodat ik de laatste dag niet meer veel kilometers hoefde te maken. Ik had er die dag 150 tot 170 kilometer op zitten. In Tam Son heb ik in een guesthouse van hele vriendelijke mensen geslapen. Zij zagen dat ik het erg koud had dus maakten ze koffie voor me en gaven ze me een extra deken. Ik was ook echt super moe, want ik had die dag 150 tot 180 kilometer gereden en mijn kleren waren helemaal nat. Op tijd naar bed dus, om 8 uur lag ik erin.

IMG_4553

De volgende ochtend rond 10 uur vertrokken naar Ha Giang, de plek waar we gestart zijn, waar ik om 12 uur ongeveer aankwam. Dit is zeker een van de tofste dingen die ik in mijn leven heb gedaan. Het was niet zonder gevaar en ik werd voordat ik vertrok door anderen best wel bang gemaakt, omdat de wegen wel honderden bochten hadden en er veel trucks rijden op deze route. Ik ben heel erg blij dat ik het toch heb gedaan, want het was een super ervaring! Inmiddels ben ik alweer terug in Hanoi en ga ik morgen naar een 3daags festival hier in de buurt met een aantal mensen die ik heb ontmoet.

Keep you updated! :)

 

1 reactie op “HA GIANG MOTORBIKE LOOP

Reacties zijn gesloten.