Aardbeving Lombok

Hallo allemaal! Daar ben ik weer, terug van lang weggeweest.
Voor degene die mij niet kennen zal ik even kort inleiden. Dit blog gebruikte ik in 2016 om mijn ervaringen in Lombok, voor familie en vrienden thuis op te schrijven. Voor mijn studie maatschappelijk werk en dienstverlening liep ik stage bij stichting Lombok care gedurende 10 maanden.  Mocht je interesse hebben kun je hierover altijd terug lezen!

Image result for earthquake lombok

Zoals sommigen van jullie waarschijnlijk al gelezen hebben, ben ik een doneer actie begonnen voor de slachtoffers van de aardbevingen in Lombok. https://www.doneeractie.nl/aardbeving-lombok/-29390  Inmiddels zijn er 3 hevige aardbevingen geweest, waarbij helaas inmiddels meer dan 300 doden zijn gevallen en 100 duizenden mensen zonder huis zitten. Lombok voelt als een tweede huis voor mij, ik heb hier 1 jaar gewoond en veel collega’s en vrienden die voor mij als familie voelen zijn getroffen door deze verschrikkelijke gebeurtenis. Ik wil graag iets voor hen betekenen.

Inmiddels is er al meer dan 6000 euro opgehaald, wat ik nooit had verwacht. Het begon als iets kleins, met de gedachte dat familie en vrienden geld zouden doneren en we bij elkaar een paar honden euro op zouden kunnen halen, maar het ging gelukkig veel harder dan verwacht! Dagblad de Limburger schreef er een stuk over waardoor er nog meer donaties binnen stroomden. Inmiddels zitten we al boven de 6000 euro. Ik ben nog steeds hartstikke actief in het inzamelen van donaties en voel me gedreven om dit nog meer onder de aandacht te brengen in Nederland.

Wat er tot nu toe is gebeurd met de donaties:
- 500 euro is naar stichting Impian Anak gegaan in Lombok. Zij hebben de nodige goederen hiervan gekocht en delen deze uit in de getroffen dorpen.
– 100 euro is naar Sandra Hovland overgemaakt, die momenteel op Lombok is en hiervan rijst en water naar de getroffen dorpen brengt
– 500 euro is naar stichting Lombok Care gegaan, waar in ik 2016 10 maanden stage heb gelopen.
-500 euro is gedoneerd aan stichting peduli anak, een tehuis voor kinderen in Lombok, die door de aardbeving compleet is ingestort.

Samenwerkingen:
- Jazzy Taihuttu, een middelbare schoolvriendin is met een super initiatief gekomen en gaat zondag in Venlo koken voor vrienden. Op maandag gaat ze eten verzorgen in het Westerpark in Amsterdam, waar je 10 euro (mag altijd meer) betaald voor een bord Indisch eten! Alle opbrengsten gaan naar Lombok!! Op facebook kun je je aanmelden via deze links: https://www.facebook.com/events/720546521610789/ (VENLO)
https://www.facebook.com/search/top/?q=koken%20voor%20lombok%20%7C%20amsterdam%20editie (AMSTERDAM)
Je kunt ook een persoonlijk berichtje naar Jazzy Taihuttu sturen voor meer info!

– Ted Schreurs heeft een donatiepotje gemaakt die op haar werk in een museum wordt neergezet.

– De spelers van PSV Eindhoven hebben een officieel wedstrijdshirt gesigneerd. Ook komen er 2 wedstrijdkaartjes vrij, inclusief meet & greet met de spelers na de wedstrijd. Hierover later meer.

– Warung Linda in Seminyak, Bali, heeft klanten en vrienden opgeroepen om spullen te doneren. Inmiddels is er al kleding en voedsel naar de Warung gebracht!

– Vandaag in gesprek geweest met het rode kruis in Bali, zij sturen morgen 2 tanks met drinkwater richting stichting Lombok Care!

Het plan is om morgen richting Lombok te vertrekken met de auto, samen met Noes Lekatompessy en zijn vrouw Linda. We zijn vandaag met inkopen doen, waaronder rijst, water, kleding, dekens, medicijnen en nog meer. Hiermee vullen we een vrachtwagen en die vertrekt morgen ook naar Lombok. We gaan dan alle spullen op een verzamelpunt neerzetten en vanuit daar is het plan om met vrienden en kennissen van andere stichtingen de spullen te verdelen over de getroffen dorpen!

Wil je ook met ons samenwerken? Heb je een idee om geld in te zamelen? Ken je iemand die bij de krant, televisie of radio werkt en die hier aandacht aan wilt besteden? Neem dan aub contact met mij op. Ook bij vragen kun je natuurlijk contact met mij opnemen!

via instagram: https://www.instagram.com/dauja/
via facebook: https://www.facebook.com/search/top/?q=Dauja+van+Dalen
v
ia email: daujaaa@hotmail.com

Via instagram en facebook kun je ook in de gaten houden wat er gebeurd hier.. Ik post het meest op mijn instagram verhaal!
Ik wil via deze weg iedereen bedanken die meeleeft, aandacht aan de situatie heeft besteedt, gedeeld en gedoneerd heeft! Lombok en ik zijn jullie eeuwig dankbaar! Keep up the good work! <3

(p.s. sorry voor spelfouten, ik heb weinig tijd gehad vandaag en dit vlug getypt)

 

2 reacties op “Aardbeving Lombok

  1. Ik heet van Engelen met mijn achternaam gekregen van mijn man. Jij bent een echte Engel gekregen van

  2. Ik heet van Engelen met mijn achternaam gekregen van mijn man. Maar jij bent een echte Engel gekregen van

Reacties zijn gesloten.