LOMBOK

Goedemorgen allemaal!
Hier is het inmiddels middag en ik ben vandaag teruggekomen van Kuala Lumpur. Mijn visum was verlopen dus ik moest even het land uit. Gister en vandaag heb ik zelf dus vrij weinig kunnen doen, maar dat betekent niet dat er niets is gebeurd!

DAG 3 IN LOMBOK
Woensdag ben ik vroeg opgestaan om naar Lombokcare te vertrekken, de stichting waar ik in 2016 stage heb gelopen. Eerst hebben we in Praya wat spullen opgehaald, zoals babykleding, pampers, rijst en drinkwater. Ik was best zenuwachtig om weer naar de stichting te gaan en had erg veel zin om mijn collega’s en de kids weer te zien! Eenmaal daar aangekomen voelde het meteen weer als thuis. Veel geknuffeld en bijgekletst. Helaas waren de kinderen van de school net weg, er zijn er maar 5 gekomen. Vele zijn nog te bang dat er weer een aardbeving komt en om in een gebouw te zijn. Anderen slapen nu niet in de buurt van de stichting, omdat ze of hun huis kwijt zijn of, omdat het in hun dorp niet veilig genoeg is.

[reunited with my Lombok Care family]

Nadat we bij Lombok care zijn geweest zijn we naar Ampenan gereden, waar vrienden van mij wonen. Zij hebben een homestay in Senggigi, die ook getroffen is door de aardbeving. Zij zetten zich in voor de mensen in Senggigi die hun huis kwijt zijn. Hier hebben we rijst, water en zeil voor tenten afgeleverd.
Daarna zijn we doorgereden naar Mataram, waar we een winkelwagen vol olie om mee te koken gevuld hebben, en een winkelwagen met babyvoeding. Deze hebben we afgegeven in Kuta Lombok, bij een opslagplaats van Belgen die hier wonen.

Een aantal dagen geleden heb ik een meeting gehad met Nederlanders en Belgen die in Kuta Lombok wonen. We hebben besproken hoe we kunnen samen werken en wie wat kan betekenen voor Lombok. We maken ons zorgen over de hulp die momenteel geboden wordt en we denken dat dit efficienter kan. Daarom is het belangrijk dat er samengewerkt wordt! We hebben besloten ons meer te gaan richten op de lange termijn. Er zijn waterfilters besteld, zodat de dorpen schoon water krijgen. Ook zijn we aan het onderzoeken wat we kunnen betekenen voor onderdak voor de mensen. Het regenseizoen komt eraan en de nachten worden kouder. Ik persoonlijk heb besloten me meer op de kinderen te gaan richten en te werken aan de trauma’s met hen. Ik ben in contact gekomen met een aantal meiden die hier ook mee bezig zijn. Morgen heb ik een meeting met hen, waar een concreet plan uit zal komen!

SAMENWERKINGEN IN NEDERLAND
JAZZY + GRENSWERK VOOR LOMBOK!
Zoals in mijn volgende blog geschreven werd, zou ik met nieuws komen! Aangezien de Koken voor Lombok actie van Jazzy Taihuttu zo goed liep, heeft Grenswerk Cafe Venlo besloten om een avond voor Lombok te organiseren!
Voor €20,- krijg je vanavond een 3-gangen diner waarvan een deel van het toetje gesponsord wordt door Clevers! De gehele opbrengst van het diner gaat naar Lombok!

Wil je hierbij zijn? Geef je dan snel op via: anneleen@grenswerk.nl VOL=VOL
Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar!

Aansluitend zal Lieve Frey een solo sessie spelen en hebben we een aantal DJ’s uitgenodigd voor een gezellige ‘clubavond’. Grenswerk zal een gedeelte van de drankomzet ook doneren! Heel veel dank aan iedereen die hieraan meewerkt, komt eten en dansen! LIEFDE!!

Image may contain: 5 people, people smiling, people standing, text and indoor

LEANNE & MARLYNNE VOOR LOMBOK!
Leanne, die ook in Lombok stage heeft gelopen, heeft een zelfde gevoel als mij bij Lombok. Een tweede thuis, zo omschrijft zij het ook. Daarom wilde ze ook graag iets betekenen voor Lombok, vanuit Nederland. Samen met haar zus is ze een actie gestart: Loempia’s voor Lombok! Inmiddels is de actie wegens groot succes stopgezet. Er zijn meer dan 1000 loempia’s besteld!! Bedankt lieve dames voor jullie harde werk en dank aan iedereen die loempia’s besteld heeft!

DONATIES
Lieve lieve lieve allemaal, dankzij jullie donaties, het delen van mijn posts en jullie acties vanuit Nederland, hebben we bij elkaar al bijna 15.000 euro opgehaald! Dit is veel meer dan dat ik ooit had durven dromen! Inmiddels is er al rond de 5000 euro uitgegeven aan goederen, maar ook gedoneerd aan stichtingen. Nu is het belangrijk om te onderzoeken waar het geld het hardst nodig is en willen we zoals eerder gezegd, ons meer gaan focussen op de lange termijn en op traumabehandeling!  Ik hou jullie via deze weg op de hoogte van ontwikkelen, uitgezette acties en plannen. Bedankt in jullie vertrouwen in mij en voor de steun voor Lombok!