MALEISIË

Kuala Lumpur
Dinsdag 21 juni ben ik samen met Cynthia naar Kuala Lumpur gevlogen. De vlucht duurde 2,5 uur en vloog voorbij, aangezien ik mijn laptop met series mee had . Eenmaal op het vliegveld in Kuala Lumpur vroeg ik aan 2 meiden waar zij heen gingen, zodat we een taxi konden delen. Toevallig zaten zij in hetzelfde hostel als ons! Dat scheelt toch weer een paar centjes haha. Eenmaal in het hostel aangekomen hebben we onze spullen gedropt en zijn we wat rond gaan lopen. Kuala Lumpur is een stad vol met grote gebouIMG_2099wen en shoppingmalls, even wat anders dan Lombok. Tot mijn verbazing had ik niets gekocht, nog niet.. Onderweg terug naar het hostel hebben we op straat wat eten gekocht en hebben we dit in het hostel opgegeten. We zijn op tijd naar bed gegaan, omdat we de volgende ochtend naar de Batu Caves gingen. Dit was wel mooi, maar na 3 kwartier hadden we het wel gezien en waren we hartstikke bezweet van de honderden trappen die we op moesten. Daarna zijn we naar de Petronas Twin Towers gereden om even een fotootje te schieten en weér door een shoppingmall te lopen. Ik voelde mij op een gegeven moment niet lekker en ben toen naar huis gegaan. Na een uurtje slapen voelde ik mij nog steeds niet beter en heb ik wel 5 x overgegeven. Ik ben die avond dus mijn bed niet meer uitgekomen. Cynthia is met andere meiden naar Helipad skybar geweest. De volgende ochtend ben ik bij de dokter geweest, omdat ik medicijnen had voor mijn keelontsteking en hier waarschijnlijk niet goed op reageerde. Ik heb nu andere antibiotica gekregen en ik heb gelukkig die dag alles nog binnen kunnen houden. Verder ben ik nog naar de Indonesische Ambassade geweest (de main reason waarom ik in Kuala Lumpur was). Ik moest namelijk een nieuw sociaal visum aanvragen voor mijn stage in Lombok, omdat ik al een half jaar in Indonesië ben moest ik het land uit. ’S Middags zijn we even door Chinatown gelopen, maar dit vonden we niet echt bijzonder, ik heb hier wel een zonnebril gekocht voor 2 euro.

Cameron Highlands
Na een lange busreis zijn we aangekomen in Cameron Highlands. Een stel dat we in ons hostel in Kuala Lumpur hadden leren kennen hadden voor ons ook al bedden gereserveerd in een guesthouse. Toen we daar aankwamen gingen zij meteen een hike doen van 4 uur, mij en Cyn niet gezien! Wij waren heel erg duf van de busreis en hebben niet veel meer gedaan. We zijn een beetje rondgelopen en hebben wat fruit, loempia’s en saté gekocht op straat en hebben dit bij ons guesthouse opgegeten. De temperatuur in Cameron Highlands was echt heerlijk. Ik denk zo rond de 26 graden. We konden eindelijk eens lekker buiten zitten zonder weg te drijven. De volgende dag zijn we begonnen met een hike van ongeveer 2 uur naar de top van een berg. Het was best een zware tocht, want het was heel erg stijl. Ik vond het wel erg leuk, want ik hou er van om in de natuur te zijn vooral als er wat obstakels zijn. Onderweg en op de top van de berg hadden we prachtig uitzicht over een groot deel van Cameron Highlands en konden we genieten van de prachtige natuur. Helaas moesten we toen weer 2 uur dalen om bij de theeplantages te komen. Ik vond dit echt verschrikkelijk. We liepen op een weg van asfalt en het deed pijn aan mijn knieën, omdat we zo stijl omlaag moesten. Gelukkig kwam er na een half uur een auto voorbij die ons mee heeft genomen. Het is daar heel normaal om te liften, wat een geluk! Bij de theeplantages hebben we natuurlijk heerlijke thee gedronken en ook genoten van het mooie uitzicht, daarna hebben we een taxi terug gepakt, een heerlijke warme douch genomen, wat eten gehaald, uno gespeeld en ons bed in gekropen. Ik had een beetje het gevoel alsof ik aan het kamperen was op een camping in Frankrijk. Zo zag het stadje er naar mijn idee een beetje uit en omdat er niet veel meer te doen was dan wandelen door de natuur en s’ avonds samen spelletjes spelen. Ik vond het erg gezellig en mooi, maar ik zou daar niet langer dan een week kunnen blijven denk ik. De volgende ochtend zijn we naar een Indiaase bruiloft geweest. De eigenaar van het guesthouse had ons hier voor uitgenodigd en het leek ons wel leuk om dit mee te maken. Het was inderdaad leuk om te zien, maar het duurde allemaal heel erg lang en het was snikheet, dus na een tijdje zijn we terug gegaan naar het guesthouse en hebben we de bus gepakt naar Penang.

IMG_2308

Penang
Weer na een lange busreis van ongeveer 4/5 uur zijn we aangekomen in Penang, waar we al een hostel hadden geboekt. We hebben die avond in een klein leuk restaurantje wat gegeten, wat cocktails gedronken en kaartspellen gespeeld. De volgende ochtend ben ik achter mijn gids Cynthia aangelopen die met de kaart van Georgetown in haar hand voorop liep. We hebben toen de street art route gelopen wat erg leuk was om te zien. In verschillende straatjes zijn er schilderingen op de muur gemaakt die heel levendig zijn. Zie de foto’s hieronder.

Ik voelde mij weer niet helemaal lekker, pff heb ik weer he, en dat op vakantie. Dus in de middag hebben we niet veel meer gedaan. ’S Avonds hebben we wat gegeten bij de Red Garden streetfood dat bij ons om de hoek lag. Vanaf de eerste dag hebben Cynthia en ik beide gezegd dat we het Indonesisch eten missen. Op internet hebben we veel gelezen over dat het eten in Maleisië zo geweldig goed is en vooral in Penang, maar wij houden toch echt veel meer van het Indonesisch eten. We mogen niet klagen, we mogen blij zijn dat we kunnen eten, maar stiekem verlangen we naar het Indonesisch eten, haha! De volgende dag zijn we naar het National Park gegaan en hebben we een wandeling gemaakt naar het schildpadden strand om hier baby schildpadjes te zien en even te relaxen op het strand. De wandeling was niet heel erg zwaar maar wel erg warm, waardoor we niet ook nog terug wilde lopen. We hebben toen een boot gedeeld met mensen die er een besteld hadden, lekker lui! Ik vond het niet veel bijzonders, maar het was wel gezellig. Wel een uur heen en terug in de bus. ’s Avonds hebben we bij een andere markt avond gegeten. We dachten laten we lekker een vis grillen, dat doen we thuis in Lombok ook heel vaak en daar kan ik echt van genieten. Helaas was deze vis lang niet zo lekker. Ik denk dat het ligt aan de kruiden. Er is ook erg veel Indiaas eten in Maleisië, waar Cynthia en ik toevallig allebei niet van houden, dus misschien dat het ons daarom niet zo bevalt. De volgende ochtend hebben we de bus terug naar Kuala Lumpur gepakt, omdat ik mijn paspoort weer op moest halen bij de ambassade.

IMG_2367

Kuala Lumpur
We hadden hetzelfde hostel geboekt als de vorige keer, omdat het daar erg schoon was en het personeel erg vriendelijk was. Voor degene die naar Kuala Lumpur gaan: Sunshine Bedz is een aanrader! We werden dan ook meteen weer vriendelijk ontvangen. We zijn na aankomst naar de shoppingmalls gelopen en dit keer heb ik toch wel erg veel gekocht bij Zara en H&M. Deze winkels heb je in Lombok niet, dus ik vond dat ik me wel even mocht uitleven! In de avond was er ladiesnight met het hostel en zijn we naar een aantal verschillende bars gegaan, waar de dames gratis drankjes kregen. Dit was wel maar een bepaald drankje, wat voor ons net sinaasappelsap was, maar het was wel erg gezellig. We hebben leuke mensen ontmoet en tot in de late uurtjes gedanst. De volgende dag heeft Cynthia zich de hele dag uitgeleefd in de malls en ben ik naar de Indonesische Ambassade gegaan om mijn paspoort op te halen. Hier ben ik naar toe gelopen, maar zonder internet op mijn telefoon ben ik een beetje verkeerd gelopen waardoor ik erg lang onderweg was. In Kuala Lumpur was het echt heet heet, bloedheet. Heerlijk dus.. Toen ik klaar was bij de ambassade heb ik maar een taxi terug gepakt. In de avond ben ik met Cyn nog wat gaan drinken. Erg leuk voor de dames, in Kuala Lumpur is er volgens mij elke avond wel ergens ladies night dus nu ook weer werden we ergens naar binnen geroepen waar we gratis vodka lime kregen, prima! Daar een paar uurtjes gezeten en geklets met Cyn over onze tijd samen, die bijna tot een eind is gekomen .

De volgende dag zijn we met het vliegtuig naar Bali vertrokken, waar Cyn haar vriendinnen ook waren aangekomen. We zijn hier een paar dagen gebleven en toen ben ik met vrienden uit Bali naar Java vertrokken en Cyn met haar vriendinnen terug naar Lombok, maar hier zal ik in mijn volgende verhaal meer over vertellen!

Ik hoop dat het bij jullie in Nederland nu al wat mooier weer is, ik zal over een aantal dagen mijn verhaal over Bali en Java schrijven! Tot snel :)

IMG_2152

4 reacties op “MALEISIË

  1. Hoy Dauja…Zo al weer veel meegemaakt en veel bezichtig..Wat een mooie dingen maak je weer mee ..Vervelend dat je ziek bent geweest. Maar gelukkig was het van korte duur..Maar wat een energie overal naar toe….Geweldig!!! Wat ik ook erg leuk vond is die muurschildering echt te gek..!!! Hahahaha….!! Ja geniet er maar lekker van ..Trouwens hier begint het nu ook lekker warm te worden Eindelijk..!!!
    Dauja ik wens je nog een geweldige tijd met veel plezier en denk aan de vitamientjes..hihihi…groetjes van iedereen en tot gauw weer.
    Veel liefs xxxx

    • Lieve tante Anita, ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar super leuk dat u mij zo in de gaten houdt! Hartstikke bedankt voor de lieve reactie weer en ik zal de vitamientjes in de gaten houden! Heel veel liefs! xx

  2. leuke trip gehad weer en jammer dat je weer ff ziek was maar ik verwachte eigenlijk korte verhalen ??? werk ze weer vandaag en geniet er nog maar van.

Reacties zijn gesloten.